Banner
06 January 2012
Biografia Curta en Català
Conferences - Presentation Conference
XSiM
  
 

Això és el que APBSpeakers diu de Xavier Sala-i-Martin

Xavier Sala-i-Martin és el Catedràtic J. M. Grossman d’Economía de la Columbia University a New York i l'Assessor Econòmic Principal del Center for Global Competitiveness and Performance del Fòrum Econòmic Mundial de Davos, Suïssa. També és investigador associat del National Bureau of Economic Research i membre del consell de Catalunya de Telefónica.

Abans d'arribar a Columbia, Xavier va ser professor a les Universitats de Yale, Harvard i Pompeu Fabra de Barcelona i va ser investigador associat en el Centre for European Policy Research de Londres. Després de completar els seus estudis de pregrau a Barcelona, se'n va anar a Harvard University on va completar el seu Màster en Finances Internacionals i el seu doctorat en Economia.

Com a assessor econòmic principal del Centre de Competitivitat Global del Fòrum Econòmic Mundial (WEF), el professor Sala-i-Martin és l'autor i pare intel·lectual del prestigiós Índex de Competitivitat Global (GCI). L'índex, publicat anualment pel Fòrum Econòmic Mundial en el seu Global Competitiveness Report, estima i enfronta la competitivitat de tots els països del món, els ordena en un rànquing mundial i recomana estratègies dels responsables polítics i econòmics de cada país. El GCI és l'índex de competitivitat econòmica i empresarial més seguit del món. Governs i líders empresarials de tots els continents l'utilitzen rutinàriament per avaluar i dissenyar polítiques i estratègies la competitivitat i innovació als seus països i empreses.

Gràcies a una carrera dedicada a la docència i a la investigació de l'economia mundial i a la consultoria de governs i institucions financeres internacionals (regularment assessora al Banc Mundial i el Fons Monetari Internacional), el professor Sala-i-Martin es troba en la posició privilegiada per poder oferir als "decision makers" que han de fer negocis en mig dels volàtils mercats d'avui, la informació essencial que els permeti ser competitius i innovadors.

Entre el 2003 i el 2010, Xavier va ser membre de la junta directiva i president de la comissió econòmica del Futbol Club Barcelona i, per tant, va contribuir a la creació del que molts experts consideren el millor equip de futbol de tots els temps. De fet, el 2009, el FC Barcelona va guanyar els sis campionats en què va participar, gesta que cap altre equip al món no ha aconseguit mai.

El professor Sala-i-Martin ha rebut nombrosos premis incloent el Premi Joan Carles I (concedit bianualmente pel Banc d'Espanya al millor economista d'Espanya i Amèrica Llatina), el Premi Arrow concedit per l'International Health Economics Association al millor economista del món en el camp de l’economia de la salut, el premi Conde de Godó de Periodisme (concedit al millor article d'opinió publicat a Espanya) i els premis Lee Hixson i Lenfest, concedits pels estudiants de les universitats de Yale i Columbia respectivament, als millors professors de tota la universitat.


Un professor amb experiència, Xavier és capaç de transmetre idees complexes en un format fàcil d'entendre utilitzant exemples acolorits i llenguatge entretingut. Amb una reputació de presentacions humorístiques i esclaridores, Xavier està en gran demanda com a conferenciant en els principals esdeveniments financers de tot el món.

 

 

 

 

 

En els últims anys, Xavier Sala-i-Martin ha fet centenars de presentacions a tot el món sobre els següents temes:

  • Competitivitat i estratègies de creixement
  • Innovació Empresarial
  • La revolució educativa necessària per al món globalitzat
  • Cómo capgirar una empresa, una marca o un negoci 180 graus amb èxit (basat en la seva experiència en el FC Barcelona)
  • Economia Europea i la crisi financera mundial
  • Creixement econòmic, desigualtats i distribució de l'ingrés
  • Estabilitat macroeconòmica (sobre la base de la seva experiència en l'FMI)

Per a contractar Xavier Sala i Martín per a conferències a Amèrica Llatina, contactar a HiCue Speakers (www.hi-cue.com
Santiago Zapata:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
Telèfon: +57 1 661-0913

Per a conferències a la resta del món (inclòs Catalunya), contactar:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 

EDUCACIÓN

Ejemplo de charla sobre EDUCACIÓN.

3 Minute Sample (Spanish)

Video HI CUE Speaker

Banner
Banner

Search

Banner