Banner
HOMEMASS MEDIAInterviewsSala-i-Martín: "Espanya s'ha convertit en la riota internacional"
17 March 2018
Sala-i-Martín: "Espanya s'ha convertit en la riota internacional"
Mass media - Interviews
ElNacional
  
 

Tags: Books | Economia en colors | Internacional | Spain

Economista reconegut i mediàtic i professor de Colúmbia i la UPF, Xavier Sala-i-Martín no té pèls a la llengua. Avui ens rep a un despatx del grup editorial Penguin Random House per parlar del seu nou llibre, La invasió dels robots i altres relats d'Economia en colors, el programa de TV3 que ha aconseguit portar l'economia al prime time. Un llibre que, per cert, presentarà el proper dimarts a les 19.00 a la Biblioteca Jaume Fuster de Barcelona. Abans de seure amb nosaltres, però, es canvia l'americana: se'n posa una de color verd llampant, marca de la casa. Comencem parlant de política catalana, un tema que domina i que també, segons com, l'encén.

Al llibre explica que fer prediccions sobre com anirà l’economia és molt difícil, i, cito textualment: “Fer prediccions negatives en temps de crisi pot agreujar-la. Fer prediccions positives pot contribuir que l’economia surti de la recessió. Això les institucions públiques ho saben [...] i fan prediccions increïblement positives quan arriba la crisi. No perquè pensin que l’economia anirà bé, sinó perquè intenten manipular les expectatives de la gent amb l’objectiu que facin el que el govern vol que facin”. Està passant al revés, amb el procés? Ens donen dades pessimistes perquè tinguem por?
Les institucions saben que si la gent s’enfonsa, deixa de comprar, les empreses deixen d’invertir i la despesa nacional baixa, de manera que s’empitjora la crisi. És un cercle viciós causat per l’expectativa. Ells pensen que si poden convèncer la gent que la cosa va bé, anirà bé.

[...]

- Link to the whole article (ElNacional - CAT)

- Link to the whole article (ElNacional - ESP)

Search

Banner