Banner
HOMEMASS MEDIAInterviewsSala-i-Martín: "Espanya no podrà garantir les pensions a mitjà termini"
17 March 2018
Sala-i-Martín: "Espanya no podrà garantir les pensions a mitjà termini"
Mass media - Interviews
ElNacional
  
 

Tags: Competitiveness | Public finance | South Africa | Spain

Després de parlar molta estona sobre política i "el ridícul espanyol" amb l'economista Xavier Sala-i-Martín, entrem en l'economia pura i dura. I comencem amb un debat que està a l'ordre del dia actualment i que, a més, és el títol del seu llibre La invasió dels robots i altres relats d'Economia en Colors. I és que ens trobem en plena quarta revolució industrial, per la qual cosa molts economistes auguren un futur negre en l'àmbit laboral. Però no només això: Sala-i-Martín també ens parla del futur, de les pensions i de com Rajoy "és el gran Homer Simpson espanyol".

Els robots ens prendran la feina?
La hipòtesi aquesta que al món hi haurà quatre rics i tots els altres seran robots, ens planteja la pregunta: per fer-se rics han de vendre, i a qui ho vendran? No poden existir quatre rics que tinguin feina i la resta estigui a l’atur. És impossible que es perdi la feina.

Però els tipus de feina sí que canviaran...
Sí. Les màquines ens han alliberat de les grans penúries que a través de la història de la humanitat ha estat la feina. Les feines més feixugues i físiques s’han perdut, però és que ja val la pena que es perdin. Val la pena que es perdin totes les feines que ens deshumanitzen. Si els robots fan les feines que ens deshumanitzen, és una gran oportunitat per ser humans!

[...]

- Link to the whole interview (ElNacional - CAT)

- Link to the whole interview (ElNacional - ESP)

Search

Banner