Banner
HOMEMASS MEDIAXavier in the NewsSala i Martín recepta “abraçar el canvi” que proporciona la IA
24 May 2024
Sala i Martín recepta “abraçar el canvi” que proporciona la IA
Mass media - News Sala i Martín
La Mañana
  
 

Tags: Artificial Intelligence | Conferences

L’economista català lamenta que el “talent” català i europeu es desplaci als Estats Units: “Quin tipus de barreres estem posant?”

El catedràtic d’Economia de la Universitat de Colúmbia Xavier Sala i Martín recepta als empresaris “abraçar el canvi” que proporciona la intel·ligència artificial (IA). Aquest va ser el consell donat per l’economista cap als directius presents a la reunió anual del Cercle d’Economia, a qui va instar a “redissenyar” les seves companyies amb les eines que proporciona la IA. “Cal redissenyar l’empresa per fer-la productiva. Això és el que va fer Henry Ford amb l’electricitat, i això és el que cal que passi ara amb la IA. Els científics ja estan fent la seva feina, ara falta la vostra part”, els va dir. El catedràtic també va lamentar que el “talent” català i europeu es desplaci als EUA. “Quin tipus de barreres estem posant?”, es va preguntar.

Sala i Martín va remarcar que la intel·ligència artificial és el “gran repte” a què s’enfronten les empreses en els pròxims anys. L’economista va lamentar que la “revolució tecnològica” que està proporcionant aquesta nova eina “es vegi per tot arreu” menys en les estadístiques de productivitat i per aquest motiu va cridar els empresaris a revertir-ho. Una altra de les qüestions en què va posar èmfasi el catedràtic durant la seva ponència va ser la fuga de talent català i europeu cap als Estats Units. ”Els grans savis son europeus, però tots treballen en empreses americanes, canadenques o dels Estats Units”, va reflexionar. “Ens hem de fer mirar per què el talent que tenim va a parar a altres llocs”, afegia.

[...]

- Link to the whole article (LaManyana.cat)

Search

Banner