Banner
HOMEMASS MEDIARadioRobert Emerson Lucas i l'economia xinesa, al Versió Rac1
16 May 2023
Robert Emerson Lucas i l'economia xinesa, al Versió Rac1
Mass media - Radio
Rac1
  
 

Tags: China | Nobel | Rac1 | Radio

El catedràtic d'Economia i professor a la Universitat Colúmbia ha explicat la importància de les teories d'Emerson Lucas, un dels economistes més influents de les últimes dècades, que ha mort aquesta setmana.

Qui era Robert Emerson Lucas, l'economista més influent del món?

Aquesta setmana ha mort Robert Emerson Lucas, un dels economistes de més renom de les últimes dècades. Per Sala i Martín, és "l'economista més influent dels darrers 50 anys", perquè va canviar diverses teories. Una és la de les expectatives racionals, per la qual va guanyar el Premi Nobel d'Economia l’any 1995. Lucas defensava que "el que la gent espera que passi és molt important, en l'economia". Per exemple, "si una gran quantitat de gent creu que hi haurà una crisi, no compren, i això és el que causarà una crisi", explica el professor.

L'altra és la del creixement endogen: abans de Lucas, "els economistes creien que els països pobres creixien gràcies a la inversió en capital físic (edificis, carreteres, infraestructures), fins al punt que el Banc Mundial ajudava els països pobres creant aquestes infraestructures". Doncs bé, Lucas va dir que com realment es creixia era "amb capital humà". Un dels estudiants de Lucas "va dir que no només era això, sinó també les idees". Per tant, la clau pel desenvolupament dels països pobres és l'educació que reben els nens i nenes.

[...]

Listen to the XSM Podcast

 

- Link to Rac1

Podcast XSM

Podcast Feed

XSM ON THE RADIO

Click here to see all the XSM audios
Name Play
InformeSiM 06MAR2024

VersioRac1 27FEB2024

InformeSiM 14FEB2024

VersioRac1 13FEB2024

InformeSiM 08FEB2024

Search

Banner