Banner
HOMEMASS MEDIARadioLa baixada dels tipus d’interès i la IA a les empreses, al Versió Rac1
04 June 2024
La baixada dels tipus d’interès i la IA a les empreses, al Versió Rac1
Mass media - Radio
Rac1
  
 

Tags: Artificial Intelligence | Rac1 | Radio

Tot apunta que aquest dijous el Banc Central Europeu farà la primera baixada dels tipus d’interès en els últims vuit anys. És molt esperada per part de les empreses i també les famílies que paguen una hipoteca. Podria ser de 0,25 punts.

El catedràtic d'Economia de la Universitat Colúmbia, Xavier Sala i Martín, ha explicat al Versió RAC1 de Toni Clapés que "a part de dijous, el més probable és que els tipus d'interès baixin a Europa un parell de cops". [...]

Una altra qüestió econòmica d'actualitat és que només un 8% de les empreses de la UE fan servir la intel·ligència artificial. Així ho indiquen les dades publicades per l'Institut d'Estadística de la Comissió Europea, l'Eurostat. Pel que fa a l’estat espanyol, la utilització de la IA està lleugerament per sobre de la mitjana europea perquè una mica més del 9% de les empreses espanyoles la fan servir.

Per a Sala i Martín, "som al mig de la bombolla de la IA, però encara no  ha vingut qui digui que el futur serà aquesta tecnologia i com serà l'empresa amb intel·ligència artificial al centre".

Listen to the XSM Podcast

- Link to Rac1.cat

Podcast XSM

Podcast Feed

XSM ON THE RADIO

Click here to see all the XSM audios
Name Play
VersioRac1 18JUN2024

VersioRac1 04JUN2024

InformeSiM 29MAI2024

VersioRac1 07MAI2024

InformeSiM 15ABR2024

Search

Banner