Banner
HOMEMASS MEDIARadioQuina és la clau per tenir èxit: el talent o l’esforç?, al Versió Rac1
18 June 2024
Quina és la clau per tenir èxit: el talent o l’esforç?, al Versió Rac1
Mass media - Radio
Rac1
  
 

Tags: Rac1 | Radio | Sports

El catedràtic d'economia de la Universitat Colúmbia assegura que, com diu el tenista Roger Federer, per aconseguir l'èxit cal una combinació del talent innat i el treball molt dur"

El tenista Roger Federer assegura que una de les lliçons que ha après del tenis és la importància que té l’esforç i el treball. El vuit cops campió de Wimbledon i de 20 tornejos del Grand Slam diu que "aconseguir les coses 'sense esforç' és un mite" i afirma: "No vaig arribar on vaig arribar només amb talent. Vaig creure en mi, però per creure en un mateix també t’ho has de guanyar". Contràriament al que defensa Federer, l'escriptor John Carlin considera que "insistir en el treball dur com la clau de l'èxit no només és mentida, és una crueltat".

A partir d'aquest encreuament d'opinions, Toni Clapés li ha demanat a Xavier Sala i Martin l'opinió. El professor creu que "el talent i el treball són tots dos molt importants per aconseguir l'èxit". "Em va sorprendre el que va dir Carlin perquè caricaturitza el que ha dit Federer. Fent la mateixa caricatura sembla que digui que només cal talent per guanyar un torneig de tenis", afegeix.

Per a Sala i Martin, "és mentida el que diu Carlin que treballant de valent no aconseguiràs l'èxit". En aquest sentit, cal destacar que "Federer diu que aconseguir l'èxit és la combinació del talent innat (paciència, confiar en tu mateix, gestionar la teva vida) i el treball molt dur. És una definició acuradíssima", afirma.

El catedràtic d'economia afirma que "quan es treballa molt s'aconsegueix talent" i posa com a exemple el cas dels futbolistes que tenien molt talent, però que, amb 15 o 16 anys van començar a treballar poc o gens i a sortir de festa. Sala i Martin diu que "són gent amb molt de talent, però que no han treballat" i no han aconseguit l'èxit. Per al professor, "que t'agradi el que fas també és un talent perquè t'ajuda i si treballeu moltes hores i us agrada, triomfareu".

Listen to the XSM Podcast

- Link to Rac1.cat

 

Podcast XSM

Podcast Feed

XSM ON THE RADIO

Click here to see all the XSM audios
Name Play
VersioRac1 18JUN2024

VersioRac1 04JUN2024

InformeSiM 29MAI2024

VersioRac1 07MAI2024

InformeSiM 15ABR2024

Search

Banner