Banner
HOMEBLOGSCompensar CIU pel fals esborrany?
06 December 2012

Compensar CIU pel fals esborrany?

Written by 

Ara resulta que la policia no ha trobat els responsables del “borrador policial” que acusava Artur Mas de tenir comptes a Suïssa i que la UDEF diu que la policia no ha fet cap esborrany. Tothom demana dimissions i responsabilitats polítiques però, per més que facin dimitir responsables públics o es facin demandes privades contra els diaris que van acusar falsament, Convergència i Unió ha patit mal electoral irreparable. Només calia mirar Twitter la nit del 25 de novembre: un cop sabuts els resultats, el director de El Mundo va piular que per primera vegada la redacció del seu diari sentia que havia guanyat unes eleccions. El mal electoral a CIU, doncs, està fet.

Ja sé que a Espanya, el concepte de justícia està una mica distorsionat però penso que seria just “reparar” el mal fet a CIU i, com que el mal que se li ha causat ha estat un mal electoral, l’única manera de fer-ho seria donant-los uns quants diputats addicionals. A la Fòrmula 1, quan algú fa una maniobra incorrecta, se’l penalitza amb una quantitat de segons i se’l fa perdre posicions en relació als demés.

 

És cert que la falsa notícia del fals esborrany la va donar un diari i els diaris no poden compensar amb escons... però també és cert que després hi va haver partits que, demostrant una falta total d’ètica, ho van intentar utilitzar en benefici propi. Les senyores Alícia Sànchez-Camacho i Carme Chacón i els senyors Pere Navarro i Albert Ribera (i ara no recordo si Joan Herrera) van utilitzar el fals esborrany per intentar guanyar vots a costa de Convergència i Unió.

A la vista d’això, aquí va la meva proposta: que el jutge o la Junta Electoral Central vagin a l’hemeroteca i busqui el número de vegades que cada partit polític va usar el fals esborrany per obtenir guany electoral. Per cada cop que ho va utilitzar se li traspassa un diputat d’aquell partit a CIU. Si el PP ho va usar 10 vegades, perd 10 diputats que passa a guanyar CIU. Si Carme Chacón o Pere Navarro ho van emprar 5 vegades, perden 5 diputats. I així successivament fins a obtenir un nou parlament. D’aquesta manera es fa una mica de justícia i, a més, s’envia un missatge als tramposos per evitar que en el futur es torni a donar un espectacle tan lamentable com el que ens van oferir durant la darrera campanya electoral.


 

Read 39159 times
Rate this item
(130 votes)

INTRODUCTORY NOTE

Starting January 30, 2012, I decided to put the random (economic) thoughts that I was posting on Facebook, in a blog. In this site you will be able to read all Facebook notes going back to 2008, (without my Friend’s comments, unfortunately), but we will only maintain the new thoughts. If you want to check out the old comments, they are still posted on Facebook. If you want to comment on them, you have two options (1) Become a Facebook Subscriber. Since all the posts will also appear in Facebook, you will be able to comment there. (2) Comment on Twitter, as each post will also be announced in Twitter.

Search

Banner